dav

Distributienettarieven dalen licht in 2018

IMG_20171215_112012.jpg

15/12/2017 –  De VREG maakt vandaag bekend dat de distributienettarieven voor elektriciteit met gemiddeld 17 euro per jaar dalen.

De distributienettarieven van aardgas stijgen licht met gemiddeld 6 euro per jaar. Dit zijn de tarieven voor gezinnen die gemiddeld 3.500 kWh per jaar verbruiken. Voor KMO’s is er voor elektriciteit een daling voorzien van gemiddeld 212 euro per jaar, het distributienettarief voor aardgas stijgt voor de KMO’s met gemiddeld 14 euro per jaar. Vanaf 2018wordt de energieheffing van 103.37 euro afgeschaft met dank aan de rechtszaak van Test-Aankoop er is wel nog een kleine bijdrage van 5,04 euro per jaar te betalen en een extra groene stroom bijdrage van 4 euro per jaar. Veel gezinnen betalen te veel voor hun energie, wie over internet beschikt kan de test doen op  www.vreg.be/doe-de-v-test  .   Geen internet evenmin een probleem, bel naar het gratis nummer 1700 tussen 9 uur en 17 uur , toets dan cijfer 4 in van het menu en vraag naar Fanny of Yolanda zij helpen u verder op weg. Nog te veel mensen die kunnen genieten van het sociaal tarief weten dit niet en vragen het niet aan. Langs het gratis telefoonnummer 1700 kun men ook brochures vragen waarin de gebruiker alle mogelijke informatie vindt.

Freddy De Schuiteneer.  

X