Klaus Praet sleurt KVV Windeke naar de 3 – 2 overwinning

Praet Klaus.JPG

17/12/2017 –  KVV Windeke — Voorwaarts Gijzel Oosterzele   3   –   2. KVV Windeke kende tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele geen makkelijke avond, maar een late goal van Klaus Praet zorgde een kwartier voor tijd dan toch voor de bevrijding van KVV Windeke. De Windo’s hebben tegen een fel aanklampend Voorwaarts Gijzel Oosterzele hard moeten zwoegen, heel Windeke blij met de zesde seizoenzege. (R 17).

De grasmat van KVV Windeke lag er ondanks het nefaste weer er nog degelijk bij. Zwaar wel, maar zeker niet zo erg als vooraf werd gevreesd. De toeschouwers, de belangstelling was vrij behoorlijk, zagen een furieus begin van de wedstrijd. Ynzo Vanparys trapt meteen binnen, na 4 minuten: 1 — 1 via ‘man van de match’ Lorenzo Berwouts, van zo’n aanvaller kan je als voetballiefhebber alleen maar fan zijn. De wedstrijd is meteen ideaal gestart. De thuisploeg blijft de meeste kansen bij elkaar spelen, maar effici ëntie is soms het manco van de ploeg. De Windo’s krijgen toch loon naar werken, Levi Casteur rondt een mooie aanval af (17’: 2 — 1). Voorwaarts Gijzel Oosterzele kon sporadisch dreigen, bouwde zijn match verstandig op. Het laatste wapenfeit van de eerste helft, VGO klom net voor de rust op gelijke hoogte, uitblinker Lorenzo Berwouts toverde alweer iets moois uit zijn schoenen (43’: 2 — 2).

IMG_1590

Uitblinker Lorenzo Berwouts

Lorenzo Berwouts zette zijn zeventiende treffer van het seizoen op het bord. Straf cijfer. Hij is gewoon een doelpuntenmachine. Hij speelde een perfecte match, etaleerde meermaals zijn talenten. Lorenzo Berwouts zette een indrukwekkende allroundprestatie neer, zijn pr ésence een voortdurende dreiging en zijn technische kwaliteiten vormen een absoluut surplus, pressing zetten, lef tonen.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd intens. VGO begon sterk, maar KVV Windeke begon meer en meer zijn stempel op de wedstrijd drukken. Er volgen kansen voor Simon De Vroe, Jasper De Graeuwe, Levi Casteur, Maarten De Corte,…de bevrijdende goal valt (voorlopig) niet. De VGO — doelman Jens Dirinck onderscheidt zich met knappe reddingen. KVV komt goed weg, VGO treft het doelhout. De partij blijft aangenaam om volgen, de derby stelt niet teleur. Het blijkt nog maar eens, in een derby gelden altijd andere normen. De spanning stijgt. Nog een kwartier te spelen. KVV Windeke hijst zich in de zinderende veldslag naar de 3 — 2 zege. Het stond in de sterren geschreven, KVV wou kost wat kost deze geladen derby winnen. Er viel de spelers van Voorwaarts Gijzel Oosterzele weinig te verwijten, ze zijn gans de wedstrijd blijven knokken. Na de goals van KVV Windeke gingen de kopjes niet naar beneden, integendeel het vuur werd enkel nog wat harder aangewakkerd. Maar ook KVV Windeke speelde met passie en gedrevenheid. Iedereen was murw, toen de uitstekend leidende scheidsrechter affloot. Bij spelers, trainers, supporters, reporter: het had er stevig in gehakt — wat een zenuwslopende, meeslepend derby.