Groen wil 3D-zebrapad aan KAZ

 

DSC02242Zottegem, 18/12/2017 –  Groen Zottegem is vragende partij voor 3D zebrapad aan het Koninklijk Atheneum van Zottegem op de Meerlaan. Het zal dit vanavond voorstellen op de gemeenteraad.

“Alle maatregelen die ertoe bijdragen om de verkeersveiligheid rond de scholen te verhogen verdienen absolute aandacht en prioriteit”, klink het bij raadslid Heidi Schuddinck. “Het octopuscharter, ondertekend door het stadsbestuur en de Zottegemse scholen is alvast een tastbaar engagement in de richting van verkeersveiligheid rond de scholen.”

“Momenteel stellen we vast dat er dikwijls zebrapaden liggen op donkere onverlichte plaatsen, waardoor deze voor automobilisten minder opvallen. Om hieraan te verhelpen schuift Groen Zottegem een nieuwe actie naar voor: een 3D zebrapad op de Meerlaan ter hoogte van Montmartre, een oversteekplek voor veel schoolgaande jeugd die van het station richting Atheneum (KAZ) gaat. Een 3 D zebrapad is uniek, springt in het oog, is effectiever dan een gewoon zebrapad en niet duurder. Het 3D zebrapad is innoverend en heeft door zijn ontwerp een sensibiliserend effect.”