Schepen neemt ontslag

2012032225

Geraardsbergen, 20/12/2017 – Open VLD schepen Erwin Franceus neemt ontslag als schepen. Om persoonlijke redenen benadrukt zijn partij.

Erwin Franceus blijft voorlopig nog actief als gemeenteraadslid tot het einde van de huidige legislatuur en zal op 31.12.2018 als mandataris de politiek vaarwel zeggen. Als schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Stadspatrimonium wordt hij opgevolgd door gemeenteraadslid Rurik Van Landuyt op de gemeenteraad van 30 januari 2018.

Burgemeester Guido de Padt: “Het  terugzetten van een stap in de politiek van Geraardsbergen werd doorgesproken met de partij. Deze heeft rekening gehouden met de  louter persoonlijke overwegingen van Erwin. Wij appreciëren dat Erwin  nog als gemeenteraadslid zal blijven functioneren. Op die manier is de continuïteit van ons beleid gegarandeerd en kan hij  zijn  opvolger de volgende maanden bijstaan en ondersteunen. De verkiezingen zijn immers niet meer veraf en de tijd om zich nog in te werken kort. De partij heeft ook haar tevredenheid uitgesproken voor het vele werk dat Erwin de voorbije jaren heeft gepresteerd. Hij is een man op wie we steeds konden rekenen en zijn beginselvastheid werd en wordt door iedereen gewaardeerd. Uiteraard betekent dit een verlies voor onze partij, maar zo is nu eenmaal het leven, ook het politieke leven.”

Zijn opvolger Rurik Van Landuyt is beroepshalve advocaat. Hij werd bij eerste stappen in de politiek in 2012 onmiddellijk gemeenteraadslid. In 2013 werd Rurik verkozen als voorzitter van open VLD Geraardsbergen en in deze functie werd hij bevestigd in 2016.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X