Mariette, geboren op oudejaar, werd zondag 90!

DDL gijzenzele mariette 90 j op oudejaarsdag (2)

Oosterzele, 02/01/2018 – Mariette werd 90 jaar geleden geboren, op 31/12/1927.

om 10u00 ’s avonds was   Sidonia De Moor, huisvrouw, bevallen was van een dochter,  Mariette.  Het meisje was de jongste van het gezin met zeven kinderen. Samen woonden ze aan de Reigerstraat in Oosterzele. Zoals alle kinderen uit de omgeving stak ze ook wel eens kattenkwaad uit…maar dat moet je haar zelf maar vragen. Mariette kreeg in de buurtschool ook haar eerste lessen schrijven en rekenen. …en zoals het gaat in het leven komen een meisje en een jongen elkaar tegen. Hij noemde Marcel Keymeulen en was van Gijzenzele. Ze trouwden in 1951 en gingen bij de ouders inwonen die nu in Moortsele woonden. Mariette werkte aanvankelijk als dienster bij dokter Honor é Joseph Leus in Woutersbrakel en later bij diens zoon in Oosterzele. Ze had drie kinderen    Christiane geboren op 11.03.1953, in 1955 zag Dani ël het levenslicht en twaalf jaar later werd Luc geboren. Deze laatste is bij zijn lieve mama gebleven en beiden zorgen tot op de dag van vandaag heel goed voor elkaar. Op 31.12.2017 werd Mariette negentig jaar jong. Tussen 11.30 en 14 u kwamen buren en familie Mariette gelukkige verjaardag wensen.    

Danny De Lobelle.