SONY DSC

Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw bevordert het lichamelijk en geestelijk welzijn

SONY DSC

Oosterzele, 07/01/2018 – Ben je op zoek naar een zinvolle én gezonde vrijetijdsbesteding, dan kan je terecht bij de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Ook in 2018 nodigt de Oosterzeelse wandelclub je uit om deel te nemen aan zijn wandeltochten. Wandel je fit. De succesvolle Oosterzeelse wandelclub stapt zijn 31 ste jaargang in. Wie graag zijn passie deelt met duizenden andere wandelliefhebbers, mag in 2018 de rijk gevarieerde wandelingen van de Oosterzeelse club niet missen. (R 17)

Sinds 1987 kent de Oosterzeelse wandelclub met deze recreatieve sport veel succes. In het afgelopen jaar 2017 bereikte de wandelclub precies 15.390 wandelaars. Jaarlijks 11 tochten organiseren, is een huzarenstuk. Maar de club doet een warme oproep: leden die een handje willen toesteken en nieuwe medewerkers zijn meer dan welkom. Interesse? Neem contact op met Kim Cattoir, 0472 /24 30 49,  cattoirk@hotmail.com. Elke maand opnieuw kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens de wandelevenementen van WSV Land van Rhode vzw. Wandeltochten die zowel de nadruk leggen op sociaal contact als ontspanning. Het parcours wordt telkens onder de leiding van Etienne De Neve, die geruggensteund wordt door gedreven medewerkers, meesterlijk uitgetekend. Het parcours mag je telkens afstappen op je eigen ritme. Elk jaar opnieuw trekt de Oosterzeelse wandelclub nieuwe leden aan. Wandelen biedt alle voordelen van andere sporten, met als bonus dat het risico op kwetsuren bijna onbestaande is. Van wandelen (vooral de dames gaan het graag horen) slank je dus even fel en snel af als van joggen of fitnessen. Wie wandelt, verbrandt evenveel calorie ën als wie loopt over eenzelfde afstand. Maar de loper zal wat sneller stoppen dan de wandelaar.

Viering 30 jaar

Het bestuur van WSV Land van Rhode met voorzitter Erik Lievens, ondervoorzitster Erna De Backer, secretaresse Diana Scheirlinck, penningmeester Kris Van der Eecken, parcoursmeester Etienne De Neve en bestuurslid Kim Cattoir, blikt heel tevreden terug op de viering ‘30 jaar WSV Land van Rhode’. In stijl en klasse, zo kan men de viering van de ‘parelen’ verjaardag van de Oosterzeelse wandelclub omschrijven. Met een feestelijke receptie, feestmaal, speeches van voorzitter Erik Lievens, voorzitter Manfred Wisgott (Oberkirch), hulde van het bestuur, verdienstelijke leden en medewerkers, en een gezellige sfeer werd de viering van het 30 jarig bestaan van de wandelclub extra in de kijker gezet. Voorzitter Erik Lievens: ‘Ik hou er aan mijn bestuur oprecht te danken voor hun jarenlange inzet (ze ontvingen een mooie attentie), een welgemeend bravo aan voorzitter Wisgott (D) die in het Nederlands speechte, onze welgemeende felicitaties aan Wendy Codde, Ineke Lievens, Nadine Van De Sijpe en Marnique De Cuyper die onafgebroken 30 jaar lid zijn van de club, en aan Eliane Van Gremberghe, Katty De Praeter en Walter Leus die zich geregeld inzetten voor onze wandelclub’. ‘Een hartelijk welkom aan de nieuwe leden: Peter Van Der Sype (Wetteren), Nathalie Baert (Wetteren), Nancy Geldhof (Wetteren), Rudy Verstringe (Merelbeke), Johanna Marichael (Drongen), Christiane Cansse (Balegem), Dani ël Rijckbosch (Balegem), Marleen Hoogstoel (Oudenaarde), Alex Van De Walle (Lemberge), Geertrui Dhaese (Lembeke), Robrecht Embrechts (Nieuwerkerken – Waas), Magda De Backer (Nieuwerkerken — Waas), Paul Maesschalck (Mortsel), Gerda Struyf (Mortsel), Jos é Lombaert (Kruishoutem), Rejane Verhauwaert (Kruishoutem), Rita Lombaert (Kruishoutem)’. Noteer alvast: 9 februari (receptie in feestzaal Agathea Landskouter) en 3 maart (clubfeest in feestsalons De Zilverreiger)’, glimt voorzitter Erik Lievens.

Trek in 2018 de wandelschoenen aan

Het devies van WSV Land van Rhode vzw: trek in 2018 de wandelschoenen aan. Bewegen is het medicijn van de toekomst. Bewegen bevordert het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Je bent vermoeid en lusteloos, en dus heb je geen zin in bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe lamlendiger je wordt. Kom daar maar eens uit, uit die vicieuze cirkel. En toch is het essentieel. Bewegen voorkomt ziektes en werkt genezend. Want weinig bewegen is slecht. Voor de fysieke gezondheid, omdat de kans op cardiovasculaire aandoeningen toeneemt. Voor de mentale gezondheid ook, omdat het een verhoogd risico inhoudt op het ontwikkelen van bijvoorbeeld een burn-out, depressie,…Dankzij de Oosterzeelse wandelclub krijg je een unieke kans daar iets aan te doen. Sommigen hebben in hun leven nog weinig gewandeld. Zet de stap en wandel mee. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Want dat wandelen, dat heb je zelf gedaan. Een pilletje slikken, daarvoor moet je niks voor kunnen. Wandel! Je metabolisme verandert op termijn. Je verbrandt vet, je slankt af, je cholesterol en bloeddruk zijn beter. Op psychologisch vlak zorgt dat er dan weer voor dat je zelfvertrouwen krijgt. Je sociale leven wordt leuker. Beweging is helend voor de gezondheid.

Word lid

De Oosterzeelse wandelclub koestert de trouwe leden, maar wil in 2018 nog meer mensen over de streep trekken. Wandel mee!. Er zijn een aantal obstakels, de Oosterzeelse wandelclub wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt de minimumafstand van 6 km hen al ondoenbaar. En dan is er nog de heersende vereenzaming van onze maatschappij, de schrijnende vaststelling dat het leven almaar anoniemer wordt. De Oosterzeelse wandelclub wil daar echt iets aan doen. Al te veel mensen trekken zich terug tussen hun vier muren. Maak kennis met de Oosterzeelse wandelclub en teken present op de eerste wandeltocht van het nieuwe seizoen op woensdag 10 januari 2018 in Kwatrecht (Wetteren). Interesse? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96,  erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12,  diana.scheirlinck@skynet.be.

Reporter 17, foto’s WSV.

                                                           
X