Zottegem zoekt vrijwilligers

KOTK.jpg

Zottegem, 10/01/2018 – Op 12 mei is Zottegem gaststad voor de 1.000 km van Kom op tegen Kanker.  Daarom doet de stad een oproep naar vrijwilligers en verenigingen die dit evenement mee willen ondersteunen. Op 29 januari is er een info-vergadering.

“We willen er samen een groot wielerfeest van maken”, aldus burgemeester  Jenne De Potter. “We willen bewijzen dat Zottegem niet enkel gek is van de koers, maar ook een hart heeft voor de strijd tegen kanker.

De 1000km is een fietsvierdaagse waarin de totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125km, dus twee etappes per dag. Zo’n 1000 ploegen, onderverdeeld in acht pelotons, rijden iedere dag een lus vanuit vaste gaststad Mechelen naar de Middagstad en terug. Zottegem is op zaterdag 12 mei middagstad, naast Boechout (donderdag 10 mei), Leopoldsburg (vrijdag 11 mei) en Harelbeke (zondag 13 mei).

“Een middagstad van de 1000km is niet zomaar een stopplaats; de aankomst/het vertrek van de pelotons en de uren voor en na (van ongeveer 11u tot 15u) zijn uitgegroeid tot een gigantisch evenement op zich, met een rennersdorp en een groot evenementendorp voor het brede publiek met optredens, kinderanimatie en eet- en drankstandjes. Ook strijden de vier middagsteden om de trofee ‘Langste Erehaag’ en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen.” zegt initiatiefnemer Jenne De Potter enthousiast.

Oproep vrijwilligers

Om dit alles in goede banen te leiden en het evenementendorp vorm te geven, doet de stad Zottegem een warme oproep naar vrijwilligers, scholen, bedrijven en verenigingen om mee hun schouders onder dit project te zetten. Geïnteresseerden zijn welkom op de infovergadering op maandag 29 januari om 19u30 in CC Zoetegem (Hospitaalstraat 18) en kunnen zich inschrijven via cultuurcentrum@zottegem.be of 09 364 64 56