Transportbedrijf ETS in Vlierzele is zijn milieuvergunning kwijt met onmiddellijke ingang

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 12/01/2018 –  Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 11 januari 2018 tot de onmiddellijke volledige opheffing van de milieuvergunning van ETS, naar aanleiding van veelvuldig vastgestelde overtredingen.

ETS is een groep van vier internationale transportbedrijven: European Tractioner, Specialist SRL, Express Euroscan SRL, Truc Lerbac SRL en United Euro Spedition SRL. Het bedrijfsterrein van ETS bevindt zich op de hoek van Strijmeers en de Gentsesteenweg (N9). Op de site is er stalplaats voor maximaal 40 voertuigen met een eigen onderhoudswerkplaats voor nazicht en onderhoud van de vrachtwagens.

Naar aanleiding van verschillende klachten van buurtbewoners en vaststellingen van overtredingen, aan het begin van 2017, verleende het gemeentebestuur een voorlopige milieuvergunning tot 8 maart 2018. Zo had het bedrijf tijd om zich in regel te stellen voordat een eventuele definitieve milieuvergunning zou worden afgeleverd.

De klachten bleven echter aanhouden en na de controle van de arbeidsauditeur, de federale/lokale politie en de sociale inspectie op 17 december 2017 waarbij 143 vrachtwagens op de site werden aangetroffen, in plaats van de toegelaten 40 vrachtwagens, was het gemeentebestuur genoodzaakt om de voorlopige milieuvergunning volledig op te heffen. De hinder voor de buurt kon immers niet beperkt worden tot een aanvaardbaar niveau.

De milieuvergunning wordt opgeheven vanaf het moment dat ETS officieel op de hoogte is gesteld van het besluit.

HDK, foto’s L.A.M.P.

Bron: Schepencollege Sint-Lievens-Houtem  

unnamed (1)