Fee ërieke kerstboomverbranding in Scheldewindeke

DDL scheldewindeke kerstboom verbranding 18 (3)

Scheldewindeke, 15/01/2018 – Op het Marktplein in Scheldewindeke vond op zaterdag 13 januari de elfde editie van de kerstboomverbranding plaats. Dankzij de perfecte weersomstandigheden (het bleef droog) troepten veel gezinnen met hun kroost samen op het Marktplein om te genieten van het knetterend vuur, vuurspuwer, muziek, vuurshow, hapjes, dranken en veel sfeer. (R 17, foto’s DDL).

Uitgevierde kerstbomen werden al vanaf vrijdag naar het Marktplein gebracht. Vanaf 19 u kwamen de eerste bezoekers al afgezakt naar het stemmige Marktplein. Finaal werden vele Scheldewindekenaren en geïnteresseerden uit de fusiegemeente gespot. Samen vieren rond het groot kerstboomvuur. De vlammen schoten hoog de lucht in. Het blijft iets fee ërieks zo’n toren brandende kerstbomen. De kids keken vol bewondering naar het vuurwerkspektakel en reageerden heel enthousiast. Je kon in de tentjes allerlei lekkers en (warme) dranken verkrijgen. Het Marktplein van Scheldewindeke werd letterlijk en figuurlijk een vat vol vuur en gloed. Er was inderdaad veel meer te beleven dan alleen maar een toren brandende kerstbomen. De elfde editie van de kerstboomverbranding is een mooi succes geworden.

Warm verhaal

De Windeekse Groenbuiken hadden alle voorbereidingen getroffen om er voor de elfde maal een schitterend evenement van te maken. Het comit é zorgde voor sfeer, hapjes, dranken. Een hartverwarmend avondje (nachtje) in Scheldewindeke. De nachtraven bleven lang hangen. De kerstboomverbranding is een zalige cocktail van drinken, eten, muziek, show, nieuwjaarsfeer. Het evenement viel fel in de smaak, ook de elfde editie werd knap georganiseerd door de Windeekse Groenbuiken. Ze mogen prat gaan op een sfeervolle editie. Het Marktplein werd zaterdagavond de ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van winterse gezelligheid. Al was koning winter (gelukkig) ver weg. ‘Vanaf nu maken we werk van de Zomerkermis Windeke 2018’, klinkt het enthousiast bij de Windeekse Groenbuiken, die nu al elf jaar op rij voor een, letterlijk en figuurlijk, warm verhaal zorgen in de fusiegemeente.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.