Vandaal station Balegem moet op zijn tellen passen

ddl-balegem-station-bart-van-waeyenberghe-6

Balegem, 25/01/2018 – De vandaal die al jarenlang wagen bekrast aan het station van Balegem-dorp, let voortaan beter op zijn passen want een camera waakt er binnenkort over diefstallen en vandalisme.

Op de parking werden de laatste jaren zeer veel auto’s beschadigd. In 2017 alleen al waren het er 29.   Telkens wordt een diepe kras gemaakt, over de volledige lengte van de wagen. De camera vangt een zeer breed beeld en is geschikt om de dader (s) te identificeren. Er was een speciale toestemming nodig om er gebruik van te mogen maken. Er staan al camera’s op de N42 in Balegem en binnenkort komt er ook een slimme camera langs de N42 in Gijzenzele die in staat is gezochte voertuigen snel te detecteren. Deze camera’s spelen een belangrijke rol bij de strijd tegen woninginbraken.

Bron Het Nieuwsblad