Zottegemse en Brusselse leerlingen verbroederen

kazm4

Zottegem, 25/01/2018 –  Op maandag 22 januari ontvingen de laatstejaars uit de talen-richtingen van het Atheneum Zottegem 48 Brusselse leerlingen en vier leerkrachten van de Franstalige school “Ath én ée Adolphe Max” (http://adolphemax.be/), gelegen vlakbij de Europese wijk in Brussel.

De bedoeling van dit uitwisselingsproject — dat de toepasselijke naam “KAZMAX” meekreeg — is de leerlingen in contact te brengen met Franstalige jongeren en een aantal taalopdrachten aan levensechte situaties te koppelen.  In de voormiddag hadden de jongeren samen verschillende opdrachten uit te werken rond de milieuproblematiek en humanitaire kwesties. Tussendoor leidden de KAZ-leerlingen hun Franstalige collega’s rond in FabLab. Na de middag trokken alle leerlingen samen onder de begeleiding van een gids het centrum van Zottegem in.

Voorafgaand aan dit bezoek hadden de leerlingen en leerkrachten al videocontact met elkaar gehad via WhatsApp en Hangouts. Het is de bedoeling om via deze en andere sociale media op regelmatige basis verder te communiceren, onder meer om verder aan hun opdrachten te werken.  Op 9 februari gaan de laatstejaars uit de moderne talen-richtingen dan op hun beurt naar Brussel, waar ze door de partnerschool worden ontvangen.

kazm1

X