Verborgen parels op rommelmarkten op Sinksenkermis Oosterzele en Bruisend Balegem

DDL sinksen kermis oosterzele (1)

Oosterzele, 29/01/2018 –  Objectofielen en verzamelaars van allerlei voorwerpen zullen op zondag 20 mei tijdens de Pinksterkermis in Oosterzele en op woensdag 15 augustus (Bruisend Balegem) op hun wenken bediend worden. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes zijn deze markten een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Het lijkt nog veraf, maar nu al inschrijven voor deze rommelmarkten lijkt ons een goed idee. De plaatsen zijn beperkt. (R 17, foto DDL).

Kom gewoon gezellig rondkuieren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkten in Oosterzele en Balegem op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Zeg maar, mooie dingen voor weinig geld. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter.   In Oosterzele vindt de rommelmarkt plaats op het Dorp en de Windekekouter en in Balegem in de Poststraat en op de Houte. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommel markten afschuimen. De rommelmarkten in Balegem en Oosterzele zijn populair. Op rommelmarkten kan je veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten in Oosterzele en Balegem, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open sfeer veel mee te maken. Je staat soms versteld wat mensen wegdoen. Wie naar rommelmarkten gaat, voelt dat hij leeft. Het is een van de perfecte bestrijding van eenzaamheid. Van de bezoeken aan de rommelmarkt in Oosterzele en Balegem kan je een heuse daguitstap maken, de Sinksenkermis en Bruisend Balegem draaien dan al op volle toeren. De rommelmarkten zijn een vaste waarde van de Oosterzeelse Feesten en Bruisend Balegem.

Schrijf nu al in

En leuk meegenomen, deelnemen is gratis. Info en inschrijvingen; rommelmarkt Oosterzele:   Wim Magerman,    wim_magerman@hotmail.com, rommelmarkt Bruisend Balegem, Robert Baele, 09 / 362 07 40,  roberto@live.be, Danny De Smet, 0472 / 02 48 03,  danny.de.smet6@telenet.be,  dannyds2009@hotmail.com.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.

DDL bruisend balegem (1)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
X