Defensie rekruteert op school

ka klein defensie (11)

Geraardsbergen, 01/02/2018 –  De leerlingen uit de richting ‘Maatschappelijke Veiligheid’ van het KA Geraardsbergen konden zich inschrijven voor een speciale uiteenzetting en actieve rekruteringssessie van de directeur en enkele onderofficieren van het militair informatiecentrum uit Gent.

Tijdens de briefing vertelden de militaire rekruteerders welke vacatures er momenteel allemaal beschikbaar zijn en de sollicitanten konden zich ook meteen inschrijven voor de selectieproeven voor de kaders van ‘soldaat’ en ‘onderofficier’ die doorgaan op 21 februari in de Dienst Onthaal en Ori ëntering (DOO) te  Neder-over-Heembeek. Infobrochures over de verschillende componenten (land, lucht en water) maakten de leerlingen warm voor een job bij defensie. Het was de eerste keer dat het KA en het militair informatiecentrum zo nauw samenwerkten aan een actieve rekrutering op school. Het technisch geschoold personeel bij defensie is een knelpuntberoep maar heel wat leerlingen toonden ook interesse voor de medische of ‘combat’ functies bij deze werkgever. “We hopen natuurlijk dat de zeer geïnteresseerde leerlingen ons een bezoekje brengen in het informatiecentrum omdat we dan echt individueel kunnen inspelen op de persoonlijke vragen, noden en profielkenmerken van de sollicitant. De samenwerking verloopt wel heel vlot en de leerlingen krijgen hierdoor een goed beeld van defensie als mogelijke werkgever.” verklaarde de directeur van het Gentse informatiecentrum voldaan. De leerlingen van ‘Maatschappelijke Veiligheid’ kregen alvast een primeur want binnenkort komt ‘defensie’ nog eens terug voor informatiesessies voor alle laatstejaars van het KA. De school benadrukt hiermee de goede samenwerking tussen de militaire en schoolse context.

X