Dorpskern Roborst valt in de prijzen

27657628_968327143315902_2742876001055414259_n

Zwalm, 07/02/2018 – De dorpskernrenovatie van Roborst is laureaat van de jaarlijkse prijs Publieke Ruimte van de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Oost-Vlaanderen.

De prijs beloont een project dat verschillende beleidsdomeinen overstijgt, met een focus op een nuttige invulling van de publieke ruimte. Naast Roborst werden ook  projecten in Borgerhout, Mechelen, Kortrijk en Leuven tot laureaat gekroond.  Vorig jaar sleepte Wijkpark De Porre te Gentbrugge de onderscheiding in de wacht.

De jury verklaarde de keuze voor Roborst als volgt: “Na de heraanleg van de dorpskern van Roborst liggen de kasseien terug te wachten op de koers. Het authentieke karakter van de dorpskern werd met veel respect voor de historische identiteit hersteld. Het resultaat getuigt van een evenwicht tussen het fragiel karakter van het dorp, als woonplaats, en de toeristische aantrekkelijkheid voor de vele wandelaars en fietsers.”

Bert Broos, foto © Sweco Belgium