Jongsocialisten Oudenaarde: Gens naar Moskou, Hiele tijdelijk de leiding

JS 2018 Ad Interim - Foto Yordi Hendrickx

Oudenaarde, 07/02/2018 – Jongsocialisten Oudenaarde laat weten dat er tijdelijk een wissel wordt doorgevoerd. Voorzitter Bjorn Gens ruilt Oudenaarde voor Moskou, Charlotte Hiele zal enkele maanden de honneurs waarnemen.

Sinds 2013 is Bjorn Gens voorzitter van Jongsocialisten Oudenaarde. Omdat Gens de komende maanden als stagiair zal werken op de Belgische ambassade in Moskou, besliste hij om tijdelijk de leiding door te geven.  ‘In Rusland zal ik de diplomaten bijstaan bij hun werk en de Europese en internationale politiek vanuit Rusland op de voet volgen. Met de nakende presidentsverkiezingen en de organisatie van de FIFA wereldbeker belooft het een boeiende tijd te worden in Rusland. Het is vanzelfsprekend dat iemand anders de actualiteit in Oudenaarde beter zal kunnen opvolgen in mijn plaats, stelt Gens.

De afgelopen jaren legde Gens in Oudenaarde samen met de Jongsocialisten de klemtoon op het Donk-dossier en de overlast van de betalende NMBS-parking. Naast politiek activisme, staat Jongsocialisten ook steevast garant voor maatschappelijke betrokkenheid en de organisatie van debatavonden. De Jongsocialisten besloten het vertrouwen aan Charlotte Hiele te schenken, studente aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ze zal met raad en daad bijgestaan worden door ondervoorzitter Jason Karagiannidis.  ‘Ik kijk ernaar uit om zelf wat meer het initiatief te mogen nemen. Het is de bedoeling om de lijn verder te zetten. Ik zou heel graag meer Oudenaardse jongeren betrekken bij het vormgeven van onze stad en daar zal ik samen met de Jongsocialisten en de andere verenigingen mijn best voor doen,’ besluit Hiele.