Het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn

DDL scheldewindeke buurnieuwjaar windekekouter (3)

Oosterzele, 13/02/2018 – Voor de derde maal op rij hebben de bewoners van de Windekekouter in Oosterzele zich geschaard aan het buurtfeest ‘Win — t — Oost’. Een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren in de loods van de familie De Neve in de Windekekouter. (R 17, foto’s DDL).

Het comit é was in zijn nopjes, het mocht om precies te zijn 90 deelnemers verwelkomen. Mede door de heel hartelijke ontvangst, heerste er snel een vrolijke sfeer. De eerste editie ging door in 2016. Het werd zo’n succes dat het ‘Win — t — Oost-comit é’, met  Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin, besloot om er mee door te gaan. De bedenkers van het buurtfeest raken bewust niet aan de succesformule. Een rijkelijke receptie (er werd meermaals geklonken), lekker eten (met veel dank aan traiteur Peter Danckaert), en drinken tegen een wel erg democratische prijs. De bedoeling van de ‘magnificent six’ is ook de ontmoeting te stimuleren. Hans De Neve had woorden van lof voor de sponsors en mocht 90 deelnemers uitnodigen aan tafel (een nieuw record!). In de bonte mengeling viel ook de aanwezigheid op van jonge kinderen, jong mooi volk in de Windekekouter.   Jong geleerd, oud gedaan. De bewoners van de Windekekouter geraken makkelijk aan de praat. Ze komen voor de gezellige momenten, de sfeer,…Veel bewoners waren op de vorige edities ook al present en wilden er ook dit jaar bij zijn. Verheugend, er haakten een aantal nieuwkomers maar al te graag hun karretje aan.

Loods De Neve werd in een feestelijk jasje gestopt. Het buurtcomit é heeft ook dit keer veel moeite gedaan om van de derde editie van Win — t — Oost een succes te maken. De loods werd al snel omgevormd tot één grote genietende, zich amuserende massa. Het buurtfeest Win — t — Oost, een sociaal plan met een grote waarde. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Heerlijk om op een zondag de bewoners van de Windekekouter samen te zien feesten. De receptie, de maaltijd, de dranken,…vielen in de smaak, het sociaal contact, zo met velen uit de straat aan tafel, het gevoel één grote familie te zijn. Het concept blijft aanslaan. Het comit é ‘Win — t — Oost’ mag heel tevreden terug blikken. Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim hebben zich afgesloofd om er alweer een succes van te maken. En dat werd het ook.

Het comit é kreeg veel waardering voor het lovenswaardig initiatief. De reacties waren unaniem lovend. Het buurtfeest moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en is een aangename activiteit om een goed gevoel in de Windekekouter te stimuleren. Een concept dat mensen samenbrengt. Eigenlijk zou iedereen moeten deelnemen. Hopelijk breekt het ijs wel eens voor de niet — deelnemers en kruipen ze op de volgende editie ook uit hun schulp, om zo hun buren beter te leren kennen. De formule werkt. Een relaxte sfeer in loods De Neve. Voor het comit é een grote voldoening. Natuurlijk heeft het buurtfeest ‘Win — t — Oost’ alles mee om tot een voor herhaling vatbaar evenement uitgeroepen te worden. Een welverdiende pluim voor Marijke en Hans, Rebecca en Peter, Caroline en Wim.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.