Thuisploeg onderuit tegen effici ënte bezoekers

DSC_0857

Brakel, 14/02/2018 –  K.OLSA Brakel-SK St Niklaas 0-3.  OLSA nam nochtans de beste start.

De Lange zette voor vanop links, maar Delie kon net niet bij de bal om binnen te koppen. Nog voor het kwartier liet de thuisploeg een unieke mogelijkheid onbenut. Bezoeker De Witte beroerde de bal in de grote rechthoek met de hand, De Lange trapte de elfmeter pal in de handen van de bezoekende doelman. De Klaasjes schoten wakker. Rushuti kopte een voorzet binnen maar de ref had een voorafgaande duwfout opgemerkt en keurde het doelpunt af. Op het halfuur nam Haezebroeck de bal aan in de zestien, zijn schot ging over. Het doelpunt viel aan de overzijde. Na voorbereidend werk van Verheughe kon Rushuti aan de tweede paal ongehinderd de score openen. 0-1 na 36’. Vlak voor de rust werd het ei zo na 0-2, maar Otte bracht redding op het schot van Rushuti.

Bij OLSA bleef Knipping tijdens de rust in de kleedkamer, Dauchy kwam in. Net voor het uur klom De Lange het hoogst en kopte een voorzet van Dauchy in doel, doelman Merckx ranselde met een prachtreflex de bal uit zijn kooi. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Dauchy probeerde het van net buiten de zestien, zijn schot ging over. De Brakelse trainer stuurde met Lambrecht en De Coene twee verse krachten de grasmat op. Met nog goed een kwartier te spelen kwam Pauwels centimeters te kort om een voorzet van Kabanda in doel te verlengen. OLSA kon het niet afmaken, de bezoekers toonden hun effici ëntie. De Witte onderschepte een onzuiver ingespeelde Brakelse bal en stuurde Verspeeten de diepte in die de bal beheerst naast doelman Otte tegen de netten schoot. 0-2 na 78’. OLSA incasseerde nog een derde doelpunt. Merckx pakte uit met een verre uittrap, Laref schakelde met een sublieme aanname en daaropvolgende dribbel Makonga-Tara uit en opnieuw was doelman Otte kansloos. 0-3 na 81. Op aangeven van Dauchy kreeg Haezebroeck nog een unieke gelegenheid om de eerredder te schoren, zijn schot ging echter hoog over. En vlak voor affluiten zag ook bezoeker Verspeeten zijn poging over de dwarsligger vliegen.

R 18.