Lotto Cycling Cup 2018 werd voorgesteld

Lotto Sophie

Herzele, 25/02/2018 – De voorstelling naar pers en publiek van de Lotto Cycling Cup, editie 2018, vond afgelopen vrijdagavond plaats in Cultureel Centrum de Wattenfabriek in Herzele. Voor meer dan 150 aanwezigen werd dit regelmatigheidscriterium, voorbehouden voor wielrennende vrouwen, en bedoeld om onze Belgische meisjes alle kansen te bieden om UCI-punten te vergaren in eigen streek, aan de belangstellenden toegelicht. Onder de aanwezigen heel wat bekende namen en gezichten.

Burgemeester Van Tittelboom heette iedereen welkom in zijn gemeente Herzele en kwam met het verrassende nieuws dat er de komende 5 jaren elk jaar een Belgisch kampioenschap wielrennen zal ingericht worden met als apotheose het kampioenschap voor profs, zowel vrouwen als mannen, in 2024.

Nadien werden de aanwezige partners van de Lotto Cycling Cup 2018, letterlijk in de bloemetjes gezet. Onder ander Bjorn Legain van de Nationale Loterij kwam de steun van Lotto bevestigen aan deze reeks van interessante wedstrijden in Belgi ë. Algemeen directeur van Belgian Cycling, Jos Smets, kwam vertellen dat het vrouwen-wielrennen de afgelopen jaren een serieuze boost gekend had door de initiatieven die men allemaal samen ondernomen heeft en door de successen die daar uit voortgevloeid waren. Hij waarschuwde echter ook voor het te kleine aantal beginnende meisjes in het wielrennen waardoor de basis voor een succesvolle toekomst te smal blijft. Initiatieven allerlei zijn aan de orde om daar verbetering in te brengen! Alle organisatoren kregen daarna de gelegenheid om hun eigen wedstrijd in the picture te zetten en de details van hun koers in het kader van deze Lotto Cycling Cup toe te lichten. De acht wedstrijden, gespreid in tijd en locaties, zullen elk hun eigen specifieke moeilijkheidsgraad kennen; sommigen zullen typische vluchtkoersen zijn met waarschijnlijke een massaspurt aan het eind en anderen zullen dan weer gegarandeerd leiden tot een afvallingswedstrijd waarin enkel de allersterksten zullen overeind blijven. Voor elk wat wils dus! Special guest was Rudi Pevenage; de oud zowel gele- als groene trui drager in de Tour kwam zijn huidige projecten toelichten en wist de toehoorders zeker te enthousiasmeren.

Sofie De Vuyst kwam haar eigen Grote Prijs voorstellen, de Flanders Ladies Classic, die meteen ook de finale is van de Lotto Cycling Cup 2018 op zaterdag 18 augustus in Steenhuize, deelgemeente van Herzele. Na haar rampjaar 2017, waarin zware valpartijen met ernstige letsels tot gevolg haar maandenlang aan de kant hielden, hoopt zij er komend wielerjaar opnieuw te staan. Ze kijkt dan ook hoopvol uit naar de start van het nieuwe seizoen. Tot slot aanvaardde oud wielercommissaris Willy Dobbelaere op sympathieke manier het peterschap over deze Flanders Ladies Classic; hij beloofde om op 18 augustus te zullen trakteren met doopsuiker. We kijken er naar uit!

Sophie Richez / Roger Nolmans.

01. Spar Omloop v/h Hageland – Zondag 25/02/2018 in Tielt-Winge
02. GP de Dottignies – Maandag 02/04/2018 in Dottenijs
03. Trofee Maarten Wynants – Zondag 06/05/2018 in Houthalen
04. Dwars door de Westhoek – Zondag 03/06/2018 in Boezinge
05. Spar Flanders Diamond Tour – Zondag 10/06/2018 in Nijlen
06. GP Sofie Goos – Zondag 08/07/2018 in Antwerpen
07. Erondegemse Pijl – Zaterdag 04/08/2018 in Erpe-Mere
08. Flanders Ladies Classic Sofie De Vuyst – Zaterdag 18/08/2018 in Steenhuize