Groen Melle voert actie tegen fietsomleiding aan werf Rootputte

20180223_AV_Fietsactie Rootputte_T

Melle, 02/03/2018 –  Groen Melle is niet te spreken over de fietsomleiding op de Brusselsesteenweg voor de werf aan Rootputte en wil dat hier verandering in komt. De partij voerde actie.

Aan de werf worden nieuwe kantoorgebouwen opgetrokken. Fietsers worden daarom verplicht een omweg te maken van ruim een halve km om conflicten te vermijden met het werfverkeer. “Wij willen bij voorkeur dat voor de fietsers een conflictvrije zone wordt ingericht op de Brusselsesteenweg zelf met voldoende en duidelijke signalisatie, stevige afsluitingen en tijdelijke verkeerslichten”, aldus Dominique Vandermeersch, de lijsttrekker van Groen Melle. “Als dat niet zou lukken zou de omleiding enkel mogen helden tijdens de werken.”