Dag van de mattentaart te Geraardsbergen


In 2018 viert men feest in Geraardsbergen. Precies 950 jaar geleden kreeg Geraardsbergen als eerste Vlaamse stad een stadskeure. Dit jubileum wil men niet ongemerkt laten voorbijgaan. Iedere maand organiseert het stadsbestuur een feestelijke activiteit. Hiermee wil men gedurende een gans jaar het verleden, heden en toekomst van de stad in de kijker stellen. Vandaag werd de mattentaart in de kijker gezet. De mattentaart is een typische lekkernij uit Geraardsbergen. Niet te versmaden.

Och mattentaart!

Ge stond gij daar toch niet alleen om te pronken

omdat wij altijd al voor jou in bewondering stonden

zelfs lang voor Marleen ons op je ’tepelhofken’ wees!

Ik heb nu weer lang naar jou staan kijken

en mij al dat moois laten welgevallen en…

je bent sexy…toegegeven!

Maar dat kijken alleen

kon mijn verlangen naar jou niet stillen.

Ik wou je strelen met mijn tong,

proeven!

dat zou ik willen!!!

 

Fran