4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken tijdens grootschalige alcoholcontrole

De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens- Houtem hield in de nacht van 21-22 april een grootschalige alcoholcontrole. De politie kreeg hierbij de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren 4 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 113
bestuurders gecontroleerd, waarvan 8 een positieve ademtest aflegden. Van 4 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 3 andere bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was. Twee bestuurders werden onderworpen aan een drugstest en bleken niet onder invloed te sturen. E én van hen werd wel in het bezit bevonden van een kleine hoeveelheid cannabis. E én passagier kreeg een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze rondreden met defecte verlichting. Van 1 voertuig was de geldigheid van de technische keuring verlopen.