4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken tijdens grootschalige alcoholcontrole

De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens- Houtem hield in de nacht van 21-22 april een grootschalige alcoholcontrole. De politie kreeg hierbij de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren 4 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 113
bestuurders gecontroleerd, waarvan 8 een positieve ademtest aflegden. Van 4 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 3 andere bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was. Twee bestuurders werden onderworpen aan een drugstest en bleken niet onder invloed te sturen. Eén van hen werd wel in het bezit bevonden van een kleine hoeveelheid cannabis. Eén passagier kreeg een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze rondreden met defecte verlichting. Van 1 voertuig was de geldigheid van de technische keuring verlopen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X