VIDEO – La Casa de Papel – Hollywood Bart

15/05/2018 – Wie fan is van spannende overval films in de stijl van Oceans 11, Heat, Inside Man en er daarenboven kan mee leven dat dit genre geparfumeerd wordt met een Tarantino-geurtje zal aan deze Netflix-serie een vette kluif hebben.

De reeks vat aan met een knappe jonge dame op de vlucht na een fout gelopen bankoverval. Ze wordt opgepikt door een man die zichzelf ‘El Professor’ noemt en die haar een veilige haven belooft in ruil voor medewerking aan zijn briljant plan. Hij wil met zes andere handlangers de nationale bank van Spanje binnendringen. Zijn doel is zijn kompanen zo lang mogelijk te laten verblijven in de nationale bank, want tijdens hun aanwezigheid zetten zij hun gijzelaars aan het werk om op de drukpersen verse euro’s te drukken. Hoe langer ze in de bank blijven, hoe meer geld in hun zakken rolt.  

Úrsula Corberó als Tokio

El Professor volgt alles vanop afstand en speelt een kat- en muisspelletje met de politie om die zo lang mogelijk op afstand te houden. Het resultaat is mega spannend en reeks één was dan ook een gigantisch succes waardoor reeks twee niet kon uitblijven. Er wordt zelfs volop aan reeks drie gewerkt en ook wij krijgen geen genoeg van de soap die zich binnen en buiten de muren van de Spaanse nationale bank afspeelt. Voor wie nog geen Netflix-abonnement heeft is deze reeks een reden om alsnog mee op deze streaming-boot te stappen.

Álvaro Morte als El Professor

TRAILER:

Veel kijkplezier.