Oudenaardse jeugd haalt de slag thuis en opent Blokhuis

Al meerdere weken zetten de Oudenaardse studenten en jongerenverenigingen hun roep naar een nieuwe publieke studieruimte kracht bij en eindelijk is het zover: vanaf maandag 28 mei opent Het Blokhuis in Jeugdcentrum Jotie.

In het Blokhuis zullen studenten uit Oudenaarde de hele studieperiode van maandag tot vrijdag kunnen studeren tussen 8u30 en 20u. In samenwerking met de Jeugddienst zal de Jeugdraad Oudenaarde de organisatie voor hun rekening nemen.  Jongeren in Oudenaarde zijn al langer vragende partij voor de uitbreiding van de studiemogelijkheden in de stad. Een maand geleden organiseerden de Jongsocialisten Oudenaarde al een collectieve blokruimte in het Jeugdcentrum om die ambitie te onderstrepen. Het team van Bjorn Gens en Charlotte Hiele stuurde toen ook een brief naar de schepen van Jeugd Cnudde.

Ook het Jeugdhuis Canavia schaarde zich volledig achter de strijd en opende na een geslaagd proefweekend deze week opnieuw de deuren voor de blokkende student. De jongeren van het Jeugdhuis namen onder de leiding van Charlotte Taelman zelf het initiatief om het gebruikelijke jeugdcaf é om te vormen tot studieruimte, met succes. Veel studenten bezoeken nu regelmatig het Jeugdhuis om te studeren.

Voorzitter van de Jeugdraad Oudenaarde, Arthur Provoost, voerde al langer gesprekken met de stad en de Jeugddienst. Na een moeizame zoektocht kwam de Jeugdraad tot een akkoord met het Jeugdcentrum, dat de studenten wil ontvangen en een publieke studieruimte ter beschikking wil stellen. De Jeugdraad garandeert het goede verloop en zal het Blokhuis uitbaten. Tot het begin van de Bierfeesten zal er door de Oudenaarde jeugd dus vooral ernstig gestudeerd worden.