VIDEO: Sint-Lievens-Houtem wil wolkbreuk laten erkennen als ramp en doet oproep aan inwoners

Het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem doet een oproep aan haar inwoners om de geleden schade te laten registreren bij de gemeente met als doel de wolkbreuk en de schadegevolgen van vorige week te laten erkennen als ramp zodat het rampenfonds ingeschakeld wordt.

“We stellen alles in het werk om de wolkbreuk van 23 mei en schadegevolgen, te laten erkennen door het rampenfonds”, klink het. We moeten hierbij een overzicht doorgeven van de geleden schade en de kostprijs hieraan verbonden. Het is dan ook belangrijk dat mensen die schade geleden hebben, dit in eerste instantie doorgeven aan hun brandverzekering, maar ook laten registreren bij de gemeente via  https://www.sint-lievens-houtem.be/meldpunt.php    tegen 20 juni 2018. Voeg hierbij een raming van de kostprijs (moet nog niet gedetailleerd zijn). Hebt u reeds uw schade laten registreren bij de gemeente maar hebt u nog geen kostprijs doorgegeven? Stuur dit dan nog door via  https://www.sint-lievens-houtem.be/meldpunt.php, eveneens tegen 20 juni 2018, met vermelding van naam en adres. Bent u landbouwer en hebt u schade geleden? Geef dit door via  https://www.sint-lievens-houtem.be/meldpunt.php  tegen uiterlijk 20 juni 2018. In eerste instantie is registratie voldoende. Achteraf zal u het pv van de provinciale commissie ‘schade aan teelten’ moeten toevoegen om de definitieve schade aan te tonen.”

Contact voor informatie: technische dienst, T 053 60 72 27,  ow@sint-lievens-houtem.be