1568 : Rockband Ironborn brengt een gelimiteerde CD single uit over Lamoraal Egmont, in samenwerking met de Hoevebrouwers (video)

De muzikanten van de populaire rockband Ironborn slaan de handen in mekaar met de Hoevebrouwers. Naar aanleiding van het Egmontjaar brengen deze kleppers voor 5 € een speciale gelimiteerde single CD aan de man (en vrouw) waarbij elke koper een fles 1568 bier krijgt aangeboden.

Wie interesse heeft zal zich moeten reppen want er worden vanaf 18 juni slechts 250 exemplaren aan de man gebracht via optredens en via de bandleden. Het volledig akoestische nummer zal live te horen zijn tijdens de Egmont evocatie op 16 september.

Voor de connaisseurs geven we nog graag mee dat het bier 1568 de inspiratiebron was voor de tekst.  Het nummer gaat over de laatste uren van Egmont, die reflecteert over zijn leven met de nakende dood in het achterhoofd.

Het bier 1568, dat u er bij krijgt, is een heerlijke Ale met een licht bittere afdronk en een toets van citrus, dat eerder al te koop was via een exclusief bierpakket van de Zottegemse Cultuurkring en nu samen met de muziek van Ironborn over de tong zal gaan. De brouwer kreeg in 2006 al een prijs voor het beste bier en bestaat al sinds 2001.

Liefhebbers van het metal en classic rock genre moeten zeker het debuutalbum van deze band downloaden, bijvoorbeeld via Amazon (zie hieronder). Of zoals ze het zelf zingen : “Gonna blow you away motherfuckers.Meer artikels over de band Ironborn.

Schol.

SjK

Websites :