De bouw van tweede sporthal gaat van start, 10 jaar na goedkeuring

Jaar na jaar groeide de vraag voor het gebruik van de sporthal en werd het duidelijk   dat voor bijkomende capaciteit zou moeten worden gezorgd.

Op vrijdag 1 juni werd het offici ële startschot gegeven van de bouw van de tweede sporthal. Die moet een antwoord bieden op het toenemende aantal sportclubs en —recreanten en de grote vraag naar bijkomende sportinfrastructuur in Merelbeke. Op 18 juni starten de werken op de werf na heel wat Administratieve en andere problemen die de bouw vertraagden. De goedkeuring dateerd van 26 juni 2007, voor wie kan rekenen, dit is – op 25 dagen na – 11 jaar geleden, was de kogel door de kerk. De gemeenteraad keurde het agendapunt “Bouwen overdekte sportinfrastructuur op sportpark ‘Ter Wallen'” én de lastvoorwaarden voor de ontwerpopdracht principieel goed.

Kwaliteit en duurzaamheid

De nieuwe sporthal komt tussen zwembad Ter Wallen en de bestaande sporthal. Beide sporthallen worden met elkaar verbonden en krijgen een centrale inkomhal. Het ontwerp besteedt heel veel aandacht aan een kwalitatieve en hoogwaardige sportvloer; niet alleen omdat die zorgt voor meer sportplezier, maar ook omdat de kans op blessures zo drastisch vermindert. Het nieuwe sportcentrum zal daarnaast ook een pak energiezuiniger zijn: er komen zonnepanelen, goede isolatie en ledverlichting.

Ruimte voor nieuwe sportinitiatieven

De nieuwe sporthal zal in eerste instantie gebruikt worden voor de jeugdtrainingen van heel wat sportverenigingen. Maar uiteraard biedt de extra infrastructuur ook heel wat mogelijkheden voor nieuwe sportinitiatieven. Introductiecursussen, G-sport voor mensen met een beperking, omnisport, … en wie weet worden er zelfs nieuwe sportverenigingen geboren.

Wat de kostprijs betreft:

Lot 1: Ruwbouw en afwerking een bedrag van 1.459.712,70 euro

Lot 2: HVAC en sanitair voor een bedrag van 269.264,53 euro

Lot 3: Elektrische installatie voor een bedrag van 110.678,60 euro (ALLEN BTW INBEGREPEN °

Totaal gunning = 1.839.655,83 euro