Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker duivels onthaald in het SAB (Brakel)

In maart lanceerden onze Rode Duivels in samenwerking met Ketnet & OUFtivi de Duivelse +schoolactie. Ze riepen alle lagere scholen in Belgi ë op om een creatieve actie uit te werken om Pleegzorg Vlaanderen & les Familles d’Accueil in de kijker te zetten in hun buurt. De tien scholen met het meest creatieve en leukste project kregen een bezoek van enkele Rode Duivels op hun speelplaats vandaag vrijdag 8 juni. Heel wat lagere scholen gingen deze uitdaging aan en stuurden via ketnet.be of ouftivi.be hun project naar de Rode Duivels. Tijdens hun WK-voorbereidingsstage beslisten de Rode Duivels met de hulp van Ketnet & OUFtivi welke scholen van hen een bezoekje mogen verwachten op 8 juni.

De scholen ondernamen creatieve en ontroerende initiatieven en het was dan ook geen gemakkelijke opdracht om tien scholen te kiezen die een bezoekje mogen verwachten van onze Duivels. Alle scholen die deelnamen aan deze actie mogen zich terecht echte Duivelse +Scholen noemen.

 

Deze tien lagere scholen kregen vandaag  een bezoek van de Rode Duivels

Nederlandstalige scholen: 1. Sint Augustinus Brakel — Driehoekstraat 42A, 9660 Brakel 2. Vrije Basisschool Bellegem — Bellegemkerkdreef 1, 8510 Bellegem 3. GO Basisschool Klim Op Zandbergen — Jan De Coomanstraat 35, 9506 Zandbergen 4. H Pius X Instituut Antwerpen — VIIde Olympiadelaan 25, 2020 Antwerpen 5. Heilig Hart Instituut Heverlee — Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee

Franstalige scholen 1. Ecole communale de Wiers — Rue Champ Delm ée 3, 7608 Wiers 2. Ecole communale de Bouffioulx — Rue Ernest Solvay 39, 6200 Châtelet 3. Ecole primaire de l’all ée verte — Rue Masui 73, 1000 Brussel 4. Ecole fondamentale de Clabecq — Rue Wautrequin 7, 1480 Clabecq 5. Ecole bilingue de Bois-de-Lessines — Place de Bois-de-Lessines 5, 7866 Bois-de-Lessines

In het St.-Augustinusinstituut aan de Driehoekstraat kwamen vandaag niemand minder dan Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker. De rode loper werd uitgerold. Er was de kennismaking. Men speelde een partijtje voetbal en er was het fotomoment.

Voor de school en de leerlingen werd 8juni een ongelofelijke dag  welke nog lang in het geheugen zal gegrift staan. En nu supporteren!

Met dank aan Saartje Thijs voor de mooie foto’s

X