logo bib Lierde

Bib Lierde – filmvoorstelling OdysSea.

Europese bibliotheek Oost-Vlaanderen.

De bibliotheek van Lierde werd in december 2017, door het Informatiepunt Europa Direct Oost-Vlaanderen verkozen tot “Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen”. Met de wedstrijd ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’ wilde het Informatiepunt een prijs toekennen aan bibliotheken die extra inspanningen leverden om Europa en de Europese Unie in de kijker zetten. Aan deze wedstrijd en de verkregen titel was een geldsom van € 5000 verbonden.

Jaarproject “‘Europa dichterbij dan je denkt”.

Met het gewonnen geld wordt het jaarproject “Europa dichterbij dan je denkt” gefinancierd.

Een eerste activiteit in het kader van dit project was de vertoning van de film “Vincent” over een zeventien jarige wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt en kost wat kost de ecologische voetafdruk van zijn familie wil verkleinen. De filmvoorstelling werd voorafgegaan door een interview met de scenarist Jean-Claude van Rijckegem.

OdysSea

Voor de tweede film werd er gekozen voor “OdysSea” van Jimmy Kets. Deze documentaire volgt fotograaf Carl De Keyzer gedurende één jaar op zijn vier jaar durende barre eenzame tocht van meer dan 120.000 kilometer langsheen de Europese kustlijn. Een kustlijn die langzaamaan in zee dreigt te verdwijnen. Het resultaat, OdysSea – The epic journey of Magnum photographer Carl De Keyzer, Moments Before The Flood, is een ontwapenend en intiem portret van een internationaal gelauwerde Magnum fotograaf.

De inleiding van deze voorstelling zal gegeven worden door Carl De Keyzer zelf. Carl De Keyzer is sinds 1994 een actief lid van het internationale fotocollectief “Magnum Photo”.

Waar en wanneer

Deze voorstelling gaat door op dinsdag 12 juni 2018 in O.C. De Lier.

Deuren open om 19u30 en de inkom bedraagt € 5.

Voorstelling start om 20u      Deuren sluiten om20u10