Campus ’t Roborstje werd officieel geopend

 

Enige tijd terug werd het ’t Roborstje officieel geopend . Campus ’t Roborstje is één van de 6 campussen van vzw Amon: een erkende organisatie binnen de integrale jeugdhulpverlening in Zuid-Oost-Vlaanderen dat opgericht werd begin 2014.

’t Roborstje bestaat reeds 44 jaar en werd opgericht door de Zusters van Maria -Nederbrakel. Het gebouw dat gelegen is in het landelijke Roborst voldeed niet meer aan de hedendaagse normen om jongeren residentieel te begeleiden, volgens directeur Geert Petit. In Roborst zijn een 12-tal jongeren ondergebracht.

Door de nieuwbouw beschikt men over een polyvalente ruimte waarin men kan  knutselen, waarvan jongeren een chill-outruimte kunnen maken, waar ze zich even kunnen terugtrekken als het in de leefgroep wat te druk is,….

Bovendien beschikt men  over een ruime vergaderruimte die beschikbaar is voor alle medewerkers van de verschillende campussen voor overleg, interne vorming … .

Kunstenaars werkten mee

Johan Tahon, Prudence Geerts en Erwin Keustermans, drie kunstenaars werkten   mee aan het project. Hun kunstwerken werden onthuld tijdens de opening.

Zij stimuleerden de jongeren om   kunst te maken en dit werkte voor deze jongeren zeer inspirerend.

Tijdens de opening werden de gasten rondgeleid in de nieuwe accommodaties in Roborst en had er een receptie plaats.