200 oldtimer mopeds schitteren tijdens hun Ronde Van Vlaanderen

Met meer dan 200 waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun fantastische oldtimer mopeds van 50CC zoefden ze in volle zon en als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 163 kilometer.

Van Brugge naar Oudenaarde, over de mooiste hellingen, kasseistroken en wegeltjes van die legendarische Vlaamse Ardennen. Met een fikse uitdaging op de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg en de Paterberg. Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun. Ook De Mol-winnaar Lloyd Vermeulen en Henk Rijckaert waren van de partij. Die laatste bolde na acht uur brommen op zijn gemodificeerde Flandria over de meet.

Passie

Over heel Belgi ë sleutelen duizenden jongeren, mannen én vrouwen dagelijks aan hun brommer. Ze zoeken naar onderdelen voor hun Mash, Flandria of Honda Camino online, tikken oldtimers op de kop en rijden het land rond met gelijkgestemde zielen. Onder je brommer liggen om de carburator te vervangen of de versnellingen opnieuw af te stellen is een passie, en die delen met vrienden een heerlijke hobby.

Uitdagingen op de bekendste hellingen

Red Bull All The Way was niet zomaar een tourtocht natuurlijk. De deelnemers kregen op de bekendste Vlaamse hellingen een challenge voorgeschoteld.

  • Aan de Oude Kwaremont toverden ze een wheelie uit hun moped
  • Op de Muur van Geraardsbergen moest de motor uit, en was het duwen geblazen
  • Op de Koppenberg moesten ze zolang mogelijk surplacen
  • De Paterberg vormde het decor voor een heuse dragrace