CD&V: “Nood aan een schepen voor dierenwelzijn!”


Volgens de CD&V Geraardsbergen is het opportuun om in het volgend schepencollege een schepen voor dierenwelzijn aan te stellen. Het is belangrijk dat ook op gemeentelijk niveau de rechten van de dieren worden gevrijwaard.

“De mensen hechten veel belang aan dierenwelzijn. Daarom is het belangrijk dat dierenwelzijn expliciet wordt  opgenomen in de bevoegdheden van een schepen”, vindt CD&V-jongerenvoorzitter Jef Van der Mynsbrugge.

“Door de bevoegdheid Dierenwelzijn bij naam te noemen , kunnen de belangen van dieren meer aandacht krijgen en kan een beleidsplan uitgewerkt worden.” Er kan bijvoorbeeld actie ondernomen worden tegen de steeds toenemende dierendumping, rond hondenpoep en rond het effect van vuurwerk op paarden en honden. En samen met de schepen van onderwijs kunnen er educatieve projecten opgezet worden om leerlingen bewust te maken van dierenwelzijn. “Meer dan 170 gemeenten hebben reeds een schepen voor dierenwelzijn. Ik pleit ervoor om ook in Geraardsbergen de volgende legislatuur deze kaart te trekken”, aldus Jef Van der Mynsbrugge.

Julien Borremans