dav

Bewoners Triamant krijgen eigen tropisch strand ‘Geen Aunove, maar Aruba!’

Twee knalroze plastic flamingo’s, een paar schepjes en emmertjes, kleurrijke parasols en uiteraard een heleboel zand. De binnentuin   van Triamant Aunove in Sint-Maria-Oudenhove ziet er tropisch uit deze dagen. En dat komt niet louter door de hoge temperaturen. De woonzorginnovator legde speciaal voor de bewoners een strandje aan. Ook in de andere Triamant-buurten is de actie een succes.

De aanhoudende tropische temperaturen brengen jong en oud in vakantiesfeer. ‘Omdat niet iedereen nog naar het strand of zwembad kan, brengen we het naar onze bewoners toe’, vertelt Charlotte Brys, leefcoach bij Triamant Aunove. ‘Voor ons is het een kleine moeite om dit voor mekaar te krijgen, maar voor tal van onze oudere bewoners lijkt het een eeuwigheid geleden dat ze nog eens zand tussen de tenen voelden kriebelen.’

Genieten van de spelende kinderen

Bij Triamant Aunove kunnen jong en oud het hele jaar rond genieten op het zonneterras. Niet alleen bewoners, maar ook mensen uit de wijde omtrek. ‘Het is hier zo leuk voor de kinderen. Ze kunnen veilig en naar hartenlust ravotten in de speeltuin. Maar hoe de kinderen zich hier in het zand vermaken, heerlijk!’ zegt bewoner Gisele De Spiegeleer. Het lijkt meer Aruba dan Aunove.’

dav

Anderen genieten ervan om gewoon te kijken. Of ze kiezen voor een spelletje  jeu de boules. Een bijpassend drankje maakt de sfeer compleet. ‘Het strandje roept herinneringen op, zoveel is duidelijk. Mensen halen hun hart op bij de verhalen over papieren strandbloemen, pijnlijke kwallenbeten en aangespoelde potvissen,’ zegt Charlotte Brys lachend.

Extreme temperaturen

Het is fijn om ’s ochtends of ’s avonds wat te drinken op het terras. ‘Op het middaguur en wanneer het kwik erg oploopt, zullen zeker onze oudste bewoners toch binnen blijven’, denkt de leefcoach. ‘Veiligheid komt nog altijd voorop. In de brasserie en coffee corner is water gratis beschikbaar. Beweegactiviteiten die veel energie vragen, zoals bewegen met Vanessa, vervangen we door een korte wandeling. Maar ach, ook binnen is Aruba nooit ver weg. Kleurrijke voetbadjes en verfrissende ijsjes zorgen voor verkoeling.’

Zingen bij het kampvuur

Op vrijdag 27 juli organiseert Triamant een zwoele zomeravond aan het ‘Triastrand’. Dan worden vanaf 20.00u de vuurkorven en fleece dekentjes bovengehaald en gaan ze samen zingen. Wie zin heeft om mee te doen, is zoals altijd welkom in deze buurt. Hou zeker de Facebookpagina van Triamant Aunove in het oog voor meer informatie.