Geuzenfeest in Horebeke

Op zondag 19 augustus viert men het 15de Geuzenfeest. Een lustrumeditie.

Cornelis Blommaert: “Een goede traditie getrouw nodigen we daarbij al onze sympathiserende vrienden en verwanten uit om samen met ons — t’ hupe tegoare –  een mooie dag te beleven.

Het recept van het feest is bekend: in het mooie, groene en rustige kader van de Geuzenhoek vergasten we onze bezoekers op een gevarieerd programma (je vindt als bijlage). Onder het motto ‘Vandaag kiezen voor morgen’, hebben we wel voor elk wat wils: of je nu op zoek bent naar geestelijke of intellectuele zingeving of inspiratie, of je houdt van lekker eten en genieten van fijne dranken en hapjes, of je laat je vooral door mooie muziek en zang bekoren, of je wil je solidariteit met je medemens — dit jaar in het bijzonder meisjes in India — en de natuur betuigen, of je laat je kinderen leuke en interessante dingetjes meedoen, of … je wil er gewoon bij zijn, bij het Geuzenfeest. Samen met enkele honderden andere min of meer gelijk gestemde zielen.

Wel, dan is het eenvoudig: kom maar af, we verwachten jou, jullie.

Als je ’s middags ook mee wil tafelen — barbecue of vegetarisch stoofpotje — dan moet je wel vóór 12 augustus inschrijven (via www.geuzenfeest.be) èn betalen (de details staan in de bijlage). Niet vergeten!

Meer zelfs, wil je ook een handje toesteken bij de voorbereiding, op de dag zelf of ‘the day after’, aarzel niet: we komen elk jaar handen tekort. Bedankt voor een seintje vooraf.”