Zottegem roept schadecommissie samen nav aanhoudende droogte

Zottegems schepen van Landbouw Lieselotte De Roover (CD&V) laat weten dat ze naar aanleiding van de aanhoudende droogte van de voorbije weken een schattingscommissie heeft aangesteld die de mogelijke schade bij land- en tuinbouwbedrijven moet vaststellen.

“De aanhoudende droogte van de afgelopen weken laat zijn sporen na op onze land- en tuinbouwbedrijven, we willen helpen waar mogelijk”, aldus De Roover. “Mogelijk getroffenen kunnen een aanvraag indienen voor mogelijks geleden schade aan hun land- en tuinbouwteelten en dit tot en met 2 augustus 2018 bij de dienst landbouw van de stad Zottegem. Bij de aanvraag tot vaststelling van de schade voegt men best al een aanwijzing van de aard van de schade, ligging van de getroffen percelen, de teelten en de oppervlakte.”