Toer der Torens arriveert deze week in Okegem

De komende maanden trekt het stadsbestuur met het project ‘Toer der Torens’ naar enkele van zijn deelgemeenten. ‘Toer der Torens’ toont kunstvoorwerpen en erfgoedobjecten uit de Ninoofse dorpen en parochies.

‘Toer der Torens’ houdt telkens halt in een kerk van de parochie Ninove. We kiezen voor kerken van kleinere of wat perifere deelgemeenten of voor kerken waarvan de geschiedenis en het erfgoed minder bekend of nog te weinig verteld is. De kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie van Okegem selecteerde religieus erfgoed uit de kerk en het parochieleven. Het stadsbestuur vult aan met erfgoedobjecten die in de loop der jaren stadsbezit zijn geworden. ‘Toer der Torens’ speurt ook naar interessante voorwerpen over de lokale geschiedenis en folklore. Enkele leden van Heemkring Okegem doken alvast in hun kasten en presenteren unieke foto’s en ander erfgoed over Okegem.

Praktische informatie

Toer der Torens in de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk van Okegem (Okegem-Dorp) op woensdag 15 augustus, zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus, telkens van 14 tot 17 uur