Schoonste Boerin Mieke Verniest bedankte supporters van het eerste uur

 

Zaterdag 18 Augustus was het feest in de Wafelstraat te Zwalm. Mieke Verniest, beter bekend als de ‘Schoonste Boerin’ gaf een bedankingsfeest voor iedereen die haar steunde tijdens de verkiezing twee jaar geleden.   Ze heeft erg genoten van de voorbije twee jaar en ze omschrijft de ‘Schoonste boerin periode’ als een ervaring die met niets te vergelijken is. Mieke raadt alle boerinnen aan om deel te nemen aan de volgende verkiezing. Wat volgt na de overwinning is namelijk een tijdperk om nooit te vergeten: talloze deuren gaan open en ze ontmoette talloze interessante mensen, die een verrijking zijn voor haar persoonlijk leven. Daarenboven geeft de media-aandacht een boost aan het zelfvertrouwen en energie. De   komende Schoonste-Boerin-Verkiezing wordt gehouden tijdens Agri-Flanders van 10 tot 13 januari 2019.

Het bedankingsfeest op zich was zoals we verwacht hadden van Mieke. Alle genodigden genoten een warm onthaal en konden genieten van een rijkelijke maaltijd. Chefkok van dienst was Bart Verelst, ook bekend als ‘Grote Bart’, deelnemer van het ‘Goede Leven’ (Wim Lybaert). Zowel Mieke als Bart hadden een uniek product in de aanbieding: De Schoonste Boerin liet de mensen genieten van het zalige vlees van haar ‘Vlaamse-Ardennen-Varken’. De reacties op dit heerlijk pure vlees gingen van ‘uit de kunst’ over ‘ongelooflijk’ naar superieur. Hieruit blijkt dat ons Mieke meer is dan alleen maar een ‘schone’ boerin.

Grote Bart , op zijn beurt, trakteerde de genodigden op een heerlijke ‘garden gin’: een gin die uitsluitend zelfgekweekte ingredienten bevat. Bloemen en kruiden nemen een vooraanstaande plaats in. Van de 39 ingredienten zijn er niet minder dan 25 verschillende eetbare bloemensoorten.

Het feest mondde uit in een uitbundige danspartij waarbij menige genodigden tot in de late uurtjes bleven hangen en genoten van Mieke’s gastvrijheid.