Tentoonstelling toont Zottegem, vroeger en nu

In Lokaal Dienstencentrum Egmont kan je nog tot en met zaterdag 28 september gratis de tentoonstelling ZOOM op Zottegem bezoeken. De fototentoonstelling toont het Zottegemse straatbeeld vroeger en nu.

“Naast oude foto’s van fijne plekken in de Egmontstad, gingen vrijwilligers op pad om op diezelfde plekken een nieuwe foto te nemen. De resultaten zijn echt verrassend,” laat OCMW-voorzitter Kurt De Loor weten. “De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Centrum voor Streekgeschiedenis en verschillende vrijwilligers uit LDC Egmont.  Het Centrum voor Streekgeschiedenis bewaart een schat aan oude zwart-wit of sepiafoto’s van plekken in onze Egmontstad. Met behulp van enkele vrijwilligers van LDC Egmont werden van diezelfde plaatsen nieuwe foto’s getrokken. Zo zie je perfect hoe de Markt door de jaren heen ingrijpend veranderd is en hoe bijvoorbeeld het Romeins Plein in Velzeke ge ëvolueerd is. Een aanrader voor mensen die eens willen wegdromen over hoe het vroeger was of voor de jongere generaties om te ontdekken hoe Zottegem er vroeger uitzag.”