De politiezone Geraardsbergen/Lierde heeft haar wagenpark vernieuwd.

De politiezone Geraardsbergen/Lierde heeft haar wagenpark vernieuwd en beschikt sinds begin september over 2 nieuwe voertuigen.

Beide wagens hebben een compact formaat en wendbaar karakter en zijn dus optimaal afgestemd voor een drukke stadsomgeving. Daarom zullen ze voornamelijk worden gebruikt door de inspecteurs van de Buurtpolitieteams.

De politionele wijkwerking van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde werd in januari 2014 omgevormd naar buurtpolitieteams. Een innoverende aanpak, waarbij er niet meer wordt gewerkt met 1 wijkinspecteur per deelgemeente maar wel met een team van buurtinspecteurs. Elk team is verantwoordelijk voor een aantal deelgemeenten opgedeeld naar regio (Centrum, Oost, West/Lierde). Dit zorgt voor een betere beschikbaarheid en meer activiteit op het terrein. “Onze buurtinspecteurs zijn eigenlijk de ogen en oren van ons korps. Zichtbaarheid en aanspreekbaarheid zijn sleutelbegrippen in onze werking. Daarom is het belangrijk om hier blijvend in te investeren” zegt korpschef Jurgen De Landsheer.

En investeren is wat het korps doet! Het totale kostenplaatje per voertuig, type Peugeot 208 Active 1.2 PureTech, bedraagt 12.370 euro (excl. BTW). In deze prijs is ook de ombouw op vlak van signalisatie en politiestriping inbegrepen. Beide wagens beschikken over een krachtige maar zuinige PureTech-benzinemotor en werden aangekocht in het kader van het raamcontract van de federale politie. Bij de aankoop hield de politie rekening met de duurzaamheid en veiligheid. “Het principe van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) draagt ons korps hoog in het vaandel. De hoogtechnologische uitrusting van deze stadswagens komt niet alleen de effici ëntie en de rijveiligheid, maar ook het rijcomfort van onze inspecteurs ten goede” verduidelijkt De Landsheer.

Verleden week werden de 2 ‘blinkende blikvangers’ alvast voorgesteld aan burgemeesters De Padt en Soetens. Zoals het officieel hoort, mochten zij de sleutels overhandigen aan de fiere buurtinspecteurs. Beide burgemeesters vinden deze aankoop een nuttige investering voor de buurtpolitieteams. “Buurtinspecteurs hebben veel onderzoeks- en toezichtstaken. Zij vertoeven vaak op het terrein en dus ook in de wagen. Meestal is dit voor korte verplaatsingen, daarom werd gekozen voor deze compacte en ook ergonomisch kwalitatieve Peugeot 208” besluiten ze unaniem.

Burgemeesters De Padt en Soetens overhandigden de sleutels van de nieuwe wagens.