Autovrije zondag afgelast wegens aangekondigd stormweer

De stad Zottegem heeft beslist de autovrije zondag af te gelasten wegens het aangekondigde stormweer.

Door de voorspelling van hevige wind en regen beslist het stadsbestuur om uit veiligheidsoverwegingen alle activiteiten in kader van autovrije zondag af te gelasten. Dit in samenspraak met politie, brandweer en de veiligheidscel. Burgemeester Jenne De Potter: “voor ons staat de veiligheid voorop: doordat hevige regen en windstoten worden verwacht kunnen wij niet anders dan deze beslissing te nemen”.

Ook de RAINBOW RUN gaat niet door. Burgemeester De Potter: “de Rainbow Run staat garant voor een kleurrijk spektakel, maar dat kunnen wij niet garanderen met deze weersomstandigheden. In het parcours zijn er 2 doortochten in een bos voorzien en de aankomst ligt in het Egmontpark. Veel te gevaarlijk dus. Alle deelnemers krijgen zo snel mogelijk hun ticket terugbetaald. Het is misschien vroeg dag om dit al aan te kondigen maar we hernemen dit unieke evenement zeker later!”

“Naast de afgelasting van de vele geplande activiteiten wordt ook de Autovrije zone opgeheven.” Gaat schepen van Mobiliteit Vansintjan verder. “Hopelijk zijn de weergoden ons volgend jaar beter gezind en kunnen we dan onze ambitieuze Autovrije zondag waarmaken.” Vult Schepen van Leefmilieu Leen Goossens aan.

Voor meer info kunt u altijd contact opnemen met de milieudienst 09 364 65 13.