Dirk Souffriau Uw Alternatief
Lijsttrekker Dirk Souffriau

Dirk Souffriau lijsttrekker en Toon Van Melkebeek lijstduwer bij ‘Uw Alternatief’

De burgerbeweging ‘Uw Alternatief’ stapt met Dirk Souffriau Dirk, als lijsttrekker en Toon Van Melkebeek als lijstduwer naar de stembureaus van 14 oktober.  E én van de belangrijkste uitgangspunten van hun beweging is de idee van neutraliteit.

Dirk Souffriau: “Na 18 jaar in de gemeenteraad, waarbij ik sinds 2010 als onafhankelijke zetel, vind ik het hoog tijd voor een neutrale burgerbeweging los van de traditionele politieke partijen. Samen met lijstduwer Toon Van Melkebeek starten wij de burgerlijst UW ALTERNATIEF op. Al snel kregen zij de steun van talrijke Ninovieters die vinden dat het de hoogste tijd is voor verandering in de politieke toestand van onze stad.”

“Veel CD&V- en sp.a-kiezers voelen zich bedrogen omdat ze niet voor hun eigen partij kunnen stemmen en komen zo terecht bij onze neutrale burgerbeweging. Aan de linkerzijde werd een monsterkartel gecre ëerd om toch maar aan de macht te kunnen blijven en zo de schepenambten te vrijwaren. Zo’n onwerkbare coalitie van CD&V , Groen!, sp.a en onafhankelijken op één kartellijst is van een laag democratisch gehalte en heeft geen respect voor de stem van de Ninoofse bevolking.”

“Niemand kan er omheen dat de samenleving veranderd is en steeds sneller verandert. Ik ben er als lijsttrekker van overtuigd dat een stem op onze burgerbeweging de enige juiste keuze is om in Ninove opnieuw aan politiek te doen zoals de stad dat verdient: zuiver en correct. In onze beweging worden àlle inwoners van Ninove vertegenwoordigd, ongeacht hun cultuur, afkomst, religie of geaardheid. Geen loze beloften meer, deze meerderheid had zes jaar de kans om zich te bewijzen. Deze meerderheid heeft die kans niet gegrepen. Het is tijd voor een nieuwe, frisse aanpak en daar wil onze ongebonden, neutrale burgerbeweging voor zorgen met bekwame kandidaten uit alle lagen van de bevolking.”

Kandidaten

  1. Dirk Souffriau
  2. Cleppe Chelsey
  3. Glazemakers Henri
  4. Mertens Marc
  5. Huysmans Jos
  6. Bekoutare Mabagorba
  7. Flieberg Lut
  8. Baeyens Dirk
  9. Van Herzele Marc
  10. Sonck Annita
  11. Agtergael Jurgen
  12. Arijs Nicole
  13. De Ryck Matthias
  14. De Pester Peggy
  15. De Bodt Pascal
  16. Eeman Frans
  17. De Jonge Phaedra
  18. De Bruyn Anja
  19. De Coster Willy
  20. Gailly Denis
  21. Dupulthys Godelieve
  22. Van Der Roost Lorizette
  23. De Maeght David
  24. Vissers Anneken
  25. Sonck Kathleen
  26. Lauwereys Marc
  27. Biesemans Valeria
  28. Souffriau Stef
  29. De Milder Marie Paule
  30. Van Rossen Rik
  31. Van Melkebeek Toon