Drugsbende opgerold na spectaculaire actie. E én agent raakt gewond.


Woensdagmorgen heeft de politie in het centrum van Geraardsbergen een drugsbende opgerold. Een agent raakte gewond. Hij werd door een agressieve hond aangevallen. De actie is het gevolg van maandenlang speurwerk.

Met ondersteuning van de federale politie ondernam de politie van Geraardsbergen/Lierde elf huiszoekingen op het zelfde moment. Elf personen — waaronder twee minderjarigen — werden gearresteerd. Bij de inval werden er zowel verdovende middelen als baar geld in beslag genomen. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm’s bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal werd meegenomen voor verder onderzoek. Uiteindelijk werden 6 personen voor de onderzoeksrechter voorgeleid. Zij werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Jurgen De Landsheer
In een interview met de Beiaard liet zonechef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde Jurgen De Landsheer onlangs optekenen: ‘Er lopen momenteel een aantal dossiers, waar één dezer dagen actie zal in ondernomen worden. We kennen de dealers. Onze recherche doet zijn werk goed.
Onze visie is alleszins duidelijk: we pakken de kleine gebruiker aan. Als we iemand betrappen met de minste hoeveelheid drugs, dan gebruiken we onze volledige bevoegdheid om de zaak uit te spitten. Dat kan tot een huiszoeking leiden. Uiteraard gaan we de dealers en hun netwerk ook achterna. We spelen heel kort op de bal.’   Jurgen De Landsheer hield duidelijk woord.

Julien Borremans

X