Simon De Vroe lag aan de basis van de ommekeer bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Voorwaarts Gijzel Oosterzele in extremis voorbij Borsbeke

Het verschil tussen een gelijkspel of de volle buit voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele heette Simon De Vroe. Hij bleef ijzig kalm toen hij in het slot van de wedstrijd oog in oog kwam te staan met doelman Jonathan Van Daele. De perfect getrapte penalty van Simon De Vroe besliste de wedstrijd. Opluchting alom. Niemand die nog een kans gaf aan VGO, bij de rust stond het 0 — 2 achter. In de eerste helft was goed voetbal van Voorwaarts Gijzel Oosterzele niet te zien. De uitvoering was ondermaats, het tempo te laag, de fouten en slordigheden stapelden zich op. Natuurlijk was er wat druk na twee opeenvolgende nederlagen, zodat er een beetje schrik in de ploeg sloop. Maar VGO speelde een schabouwelijke eerste helft. (Reporter 17).

Halfweg eerste helft vielen pas de eerste kansjes. Fouten in de VGO — defensie werden door De Middeleer en Van Waeyenberghe genadeloos afgemaakt. 0 — 2 bij de rust. Ongeloof. Maar wat een ommekeer in de tweede helft. Voorwaarts Gijzel Oosterzele toonde weer zijn ware identiteit. Onmiddellijk na de rust was er wel ineens de intensiteit en de druk. Het leverde snel de aansluitingstreffer van Nicolas De Mulder op (58’). Borsbeke begon meer en meer in te stuiken. Na de 1 — 2 kregen de bezoekers weliswaar nog een doelrijpe kans. Twintig minuten voor tijd viel de 2 — 2, getekend Simon De Vroe. Bij VGO ontstond een grinta. Het vuur werd opgepookt. Borsbeke was de controle kwijt. Luttele minuten voor affluiten stond nog de 2 — 2 op het bord. In blessuretijd, penalty. De druk op de ketel was groot voor Simon De Vroe. Hij mist de enorme kans niet. VGO toonde zich weerbaar, speelde alles of niets en sleepte op de valreep toch nog de derde seizoenzege in de wacht. VGO toonde in de tweede periode een paar flitsen van hoe het moet. Er is nog werk aan de winkel voor trainer Stefan Van Riel. Achteraf hoorde je niemand meer mopperen. Iedereen opgelucht na de 3 — 2 winst. Zo gaat dat in voetbal.                                 Reporter 17