Vredesboom voor Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove

 

Op 11 november 2018 is het net 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd afgekondigd in Wereldoorlog I. Naar aanleiding van de herdenking daarvan plant Zottegem op zaterdag 10 november een Vredesboom.

“Die Vredesboom komt op het Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove, waar vroeger een Vredesboom stond voor de Groote Oorlog,” laat schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor weten. “De aanplanting van zo een Vredesboom is een zeer belangrijk signaal. Op die manier kunnen we ook aan de jongere generaties tonen dat de oorlog nog niet vergeten is en hoeveel belang we hechten aan vrede. Naast het planten van een Vredesboom wordt in het kader van de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ ook een fototentoonstelling georganiseerd in het Centrum voor Streekgeschiedenis.”

Vredesboom

Samen met de oudstrijders en de vaderlandslievende verenigingen besliste stad Zottegem om op 10 november 2018 een Vredesboom aan te planten. “Op 11 november herdenken we 100 jaar Wapenstilstand en dat leek ons het uitgelezen moment om een duidelijk signaal te geven. We planten een Vredesboom om te tonen dat we het leed van de oorlog niet vergeten zijn en dat we heel veel belang hechten aan vrede. Ik denk dat het belangrijk is dat we vooral voor de jongere generaties deze traditie en herdenking levendig houden.”

De Vredesboom wordt officieel geplant op het Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove op 10 november 2018 om 10u30 in het bijzijn van alle Zottegemse vaderlandslievende  verenigingen.

Fototentoonstelling ‘De Groote Oorlog’ in Zottegem

“Naast het planten van een Vredesboom wordt in het kader van de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ ook een fototentoonstelling georganiseerd in het Centrum voor Streekgeschiedenis. De tentoonstelling loopt van 15 oktober tot 18 november 2018 in het Centrum van Streekgeschiedenis (Markt 1). De tentoonstelling is te bezichtigen elke werkdag tussen 9u en 12u en van 14u tot 16u. Toegang is gratis,” laat Kurt De Loor weten.

X