Fietsersbond organiseert fietsprobeerdag in Munkzwalm

De Fietsersbond Zwalm houdt op zaterdag 13 oktober tussen 10:00-15:00 uur op de recreatiesite van Munkzwalm een “fietsuitprobeerdag”.

In een landelijke en heuvelachtige gemeente als Zwalm is het immers niet altijd een evidentie om volop te kiezen voor de fiets als duurzame mobiliteitsoplossing. Denk maar eens aan kleine kinderen veilig naar school te brengen of de drempel om de auto links te laten  voor woon-werkverkeer  ten voordele van de fiets en openbaar vervoer of gewoon de zaterdagochtend met de fiets bergaf naar de bakker en nadien terug bergop. Bovendien vergt de aankoop van een speciale type (elektrische) fiets ook een financi ële inspanning en daar hoef je niet lichtzinnig overheen te gaan. De leden van de Fietsersbond Zwalm, bijgestaan door enkele fietshandelaren uit Zwalm, stellen daarom enkele van hun fietsen en mobiliteitsoplossingen (voor kinderen en woon-werk verkeer) ter beschikking. Er zal een groot assortiment fietsen beschikbaar zijn, namelijk elektrische fietsen, speed pedelecs, (elektrische) bakfietsen, kindertandem, ligfiets, plooifiets, fietskar, FollowMe systeem… Iedereen kan vrij één of meerdere proefritjes maken en ervaringen en tips delen. Tevens zullen verschillende soorten fietsmateriaal, fiets/regenkledij, helmen, bagage-oplossingen en pechverhelpingstips aan bod komen en staat de Fietsersbond klaar om al je vragen te beantwoorden. Nog een tip, neem gerust een picknick mee, de Fietsersbond zorgt dan wel voor een drankje.