Krasj 4

KRASJ 4 lokte 2600 kunstliefhebbers naar Ninove

De Koepoort te Ninove

Zestig kunstenaars in een leegstaand bedrijfsgebouw dat de verbeelding prikkelt: meer heb je niet nodig om actuele kunst op een aantrekkelijke manier te presenteren.

KRASJ 4, de bi ënnale actuele kunst in Ninove, dit keer samengesteld door de kunstenaars Rik De Boe, Johan De Wilde en Reinhard Doubrawa, speelde zich in hoofdzaak af in het fascinerende RTT-gebouw op de Graanmarkt. Dankzij een spraakmakende gevelsculptuur op de historische Koepoort en enkele kunstenaars die hun werk toonden op andere locaties in het centrum, legde KRASJ 4 een verbluffend deken van kunst over het hele stadscentrum. Een keuze en een concept dat aansloeg: met 2.600 bezoekers was de vierde editie van KRASJ zonder discussie de meest succesvolle. De organisatoren bedanken alle kunstenaars voor hun artistieke bijdrage, de bruikleengevers voor hun generositeit en de suppoosten om vier weekends lang een oogje in het zeil te houden.. Benieuwd welk parcours de initiatiefnemers in 2020 uit hun mouw zullen schudden.