“Zwalm is een voorbeeldgemeente mbt zwerfpoezen”

Volgens Van Wittenberghe Lucie van dierenbescherming de Vlaamse Ardennen uit Ronse, is Zwalm een voorbeeld wat betreft de oplossing voor hun zwerfpoezen.

Het is aan te raden om   eigen poezen te steriliseren. Dit is immers bij wet verplicht en kan veel dierenleed voorkomen. Het illegaal vangen van katten, het doden ook pasgeboren kittens is barbaars en strafbaar en kan correctionele gevolgen hebben. “Twee inspecteurs van de dierenbescherming, Johan Keppens en Christiane Denijs, nemen de taak op zich om de poezen op een diervriendelijke manier te vangen en naar een dierenarts te brengen om vervolgens gesteriliseerd te worden”, aldus Van Wittenberghe. “Na een korte herstelperiode worden ze terug geplaatst in hun eigen omgeving, dit steeds in opdracht van de milieudienst  van Zwalm die hierbij prachtig werk levert. Ik hoop dat de omringende gemeenten dit voorbeeld zullen volgen.”

X