De Padt (Open VLD) blijft burgemeester maar moet Van Trimpont (CD&V) in zijn kielzog dulden

Fernand Van Trimpont verdrievoudigt zijn voorkeurstemmen.

Guido De Padt (Open VLD) blijft burgemeester. Hij ziet zijn voorkeurstemmen met meer dan 10% slinken, maar blijft met 4402 rode bolletjes comfortabel in het zadel. Zijn partij behoudt 12 zetels. Een nieuwkomer in de blauwe ploeg vormt ongetwijfeld Caroline De Padt – de dochter van… – die zonder campagne te voeren toch 1048 voorkeurstemmen haalt. Andere nieuwkomers zijn Jimmy Colman en Manu De Backer, ooit kinderburgemeester.

Bij de CD&V mag Fernand Van Trimpont zich met 3639 voorkeurstemmen fier op de borst kloppen. Ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen ziet hij zijn persoonlijke score verdrievoudigen. De rest van de CD&V-ploeg doet het uitstekend. De partij springt van 5 naar 9 zitjes. Opmerkelijk is dat de lijst van de CD&V sterk werd verjongd en vernieuwd. David Larmuseau wordt met 2128 voorkeurstemmen de tweede man binnen de CD&V. Veerle Mertens volgt met 1628 stuks op de derde plaats. Opmerkelijk is dat voorzitter Rudy Frederic ook verkozen is.

Julien Borremans

X