Morgen woensdag 17 oktober flitsmaraton

De Flitsmarathon   begint op woensdag 17 oktober om 6 u ’s ochtends en eindigt exact één dag later.

 

Via  ikflitsmee.be  kon  elke burger actief deelnemen aan de tiende flitsmarathon. “Iedereen werd uitgenodigd om de locaties door te geven waar hij/zij zich onveilig voelt in het verkeer omdat er te snel gereden wordt.” Ook bij de eerste flitsmarathon werd aan de burgers hun mening gevraagd. Toen werden 50.000 locaties voorgesteld.

In Vlaanderen zijn er in totaal 8766 meldingen van burgers die op een specifieke plaats wil dat de politie er een flitscontrole houd.
In de top  5 van de meest doorgeven locaties  staat de Rooigemstraat in Balegem/Oosterzele. De Rooigemstraat is een verbindings- weg tussen Scheldewindeke en Zottegen. Ook de gemeente school GILO Balegem ligt in   de Rooigemstraat misschien speelt dit een rol dat de schoolkinderen er zich onveilig voelen.   Vroeger mocht je tot aan de bocht met de cado supermarkt 70 km rijden. Begin dit jaar zijn er snelheidszone in gevoerd en de norm is 50 km over gans Oosterzele, op uitzondering van de schoolomgevingen 30 km.
X