Stefaan Devleeschouwer wordt effectief burgemeester van Brakel

 

In Brakel wordt niet lijsttrekker en federaal vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) de nieuwe burgemeester, maar wel gewezen waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer. Stefaan Devleeschouwer haalde vanop plaats drie 2.938 voorkeurstemmen, ruim 700 meer dan lijsttrekker De Croo. Vandaag de dag spreken we nog steeds van 2 burgemeesters in Brakel. Tot het einde van deze legislatuur is Alexander De Croo nog titulair burgemeester en Marleen Gyselinck waarnemend burgemeester.   Devleeschouwer was eerder al waarnemend burgemeester in Brakel, maar moest een stap opzij zetten in april nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. Op 1 januari wordt hij nu effectief burgemeester. In 2019 wordt Alexander De Croo voorzitter van de gemeenteraad.

X