Jelle De Beule centrale gast op opening bibweek

Schepen voor cultuur Marleen Verdonck pakte op de offici ële opening van de bibweek uit met een paar indrukwekkende cijfers. Het aantal bezoekers in de bib groeit. Bib Scheldewindeke kreeg in 2017   maar liefst 47.163 bezoekers over de vloer. Het aantal ontleningen klokte af op 167.695. Van een mooi succes gesproken. ‘De werking van onze bib komt niet in het gedrang’, speechte schepen Marleen Verdonck.   Ze wees ook op de vele activiteiten in de bibweek. Jelle De Beule was de centrale gast. Hij werd vlot geïnterviewd door Dirk Ghijs (Radio 2). Het gezellig avondje werd muzikaal opgefleurd door een schitterende Spencer The Rover. Een naam om te onthouden.(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het is een traditie van het gemeentebestuur en de Raad van Bestuur van de bibliotheek om tijdens de openingsavond van de bibweek sterk uit te pakken. Getuige de grote namen die de voorbije jaren de revue passeerden: Tom Van Dijck, Clara Cleymans, Pascale Platel, Fried’l Lesage, Frank Van der Linden, Freek Braeckman, Kamagurka, Jan Hautekiet, Adil El Arbi, Raf Walschaerts (Kommil foo), Wannes Cappelle, en op de editie 2018

Jelle De Beule. Bib Oosterzele kan inderdaad een indrukwekkend palmares voorleggen. Onze bloedeigen bib levert schitterend werk, onder de bekwame leiding van bibliothecaris Filiep Van Grembergen, bijgestaan door een klantvriendelijke bib-ploeg. Een ronduit schitterend team.

Jelle De Beule praatte over leven en werk. De creatieve duizendpoot is blijkbaar van vele markten thuis : cartoonist (al op jonge leeftijd), comedy- en televisiemaker, geschiedenisfreak,   comedygroep Neveneffecten, Man bijt hond, kabouter Wesley, Woestijnvis, De Laatste Show, Het Geslacht De Pauw, Basta, Mag ik u Kussen? De Ideale Wereld, Callboys, hoofdrol in Langspeelfilm. Hij leest veel, en leest voor voor zijn kinderen. Er werden ook grappige filmpjes getoond.

Muzikale pareltjes

Tussendoor kon het publiek genieten van de muzikale pareltjes van Spencer the Rover. Mooie Engelstalige songs. Prachtige stem. Charisma. Hij is het geesteskind van Koen Renders, en actief als toetsenman/bassist bij Buurman. Hij brengt prachtige albums uit met spitse, melancholische popmuziek, breed gearrangeerd met strijkers, blazers en spaarzame elektronica. In bib Scheldewindeke speelde hij solo met gitaar of piano. De opening van de bibweek werd afgerond met een verzorgde receptie. Heel verzorgde dranken en lekkere hapjes zorgden voor een relaxte sfeer.                 Reporter 17

 

 

X